Безплатни телефонни консултации с психолози в цялата страна

При необходимост ще се извършват и срещи на живо

16.11.2020 | 19:38 Редактор: Юлия Христова

Психолози консултират по темата за коронавируса ученици, педагози и родители. Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) отвори самостоятелна телефонна линия за психологическа подкрепа. На телефона 0877183133 се извършват консултации по график в интервала 08:30 -16:30 от специалисти в областта към РЦПППО в София-град.

Телефонни линии има в още няколко градове в страната – Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и други. Част от тях са открити още в самото начало на пандемията от Ковид-19 у нас през март месец. Важно за доброто обслужване е пациентите да се обърнат към тази линия, която е най-близо до неговото населено място.

Възможно е след консултация по телефона, при необходимост да бъде осъществена консултация и на живо. Засега линията ще функционира и декември месец, но се очаква дейността да продължи и след това. През март месец въпросите касаеха основно онлайн обучението, докато сега преобладават запитвания относно вируса и тревожността около него.

Кризатата с коронавируса причинява масово психологическо страдание и душевни болести сред хората на света. Това предупреди ООН като тази тенденция се наблюдава основно в страните, които не инвестират в душевното си здраве. Кога можем да потърсим подкрепа по телефона и какви въпроси се задават най-често? Разговор по темата с психолога Татяна Предова в предаването "Директно‘‘ по Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК