Политически опоненти заедно в битката с Ковид-19 в болницата в Шумен

Предстои там да бъдат разкрити нови 23 легла за болни от коронавирус

16.11.2020 | 19:10 Редактор: Юлия Христова

Шуменската многопрофилна болница продължава да е най-натовареното лечебно заведение в страната с най-много настанени Ковид пациенти – над 250 към днешна дата. А в битката с Kовид-19 в отделението се обединиха двама политически опоненти.

Общо 255 са хоспитализираните Ковид пациенти там, като възможност за разкриване на нови легла няма, а силите на медицинския екип са на предела. 

"До момента се справяме и то се справяме, пак казвам, благодарение на всеотдайността на колегите, които работят в болницата. До момента са единици  тия колеги, които са отказали да работят в Ковид секторите, там са ангажирани лекари от всички специалности", казва д-р Димитър Костов, директор МБАЛ-Шумен.

Като доброволец там днес постъпи и депутатът от БСП д-р Десислав Тасков. От първите минути започва работа с Ковид пациентите. 

"Аз съм лекар по професия, в момента като избран вече година и половина народен представител, но призванието ми е да бъда лекар, така че решението ми беше да дойда тук и да помогна. Дори буквално се случи, че от паркинга с дрехите и сега влизам на визитация и довечера нощна", обяснява Тасков. 

Д-р Тасков работи заедно с другия доброволец в отделението, зам.-кмета на Шумен д-р Светлана Маркова, която е от ГЕРБ - политически опоненти, но колеги в борбата с коронавируса. 

"Много се говори, ние например с колегата сме от абсолютно противоположните партийни формации. Ние сме колеги, сега сме тук, за да си свършим работата като лекари", посочва тя.

Предстои в Шумен да бъдат разкрити нови 23 легла за ковид болни, те ще са към държавната психиатрична болница.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК