Протестиращи с трансплантации: Останахме без адекватна здравна грижа

Пациентите не знаят как и къде ще бъдат лекувани 

13.11.2020 | 14:05 Редактор: Тодор Петров

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването. Причината е трансформирането на клиники в Ковид отделения и преместването на диспансера за бъбречно трансплантирани в "Александровска болница". Това доведе до колективната оставка на целия екип на клиниката. А от здравното министерство обявиха, че ще опитат да върнат медиците обратно. 

След колективната оставка в "Александровска болница" прегледите на трансплантираните пациенти бяха преустановени. Заварин Балтаджиев е един от хората, които не са успели да стигнат до преглед в деня на оставките. Той е пропътувал над 100 километра от Велинград до София, за да стигне до диспансера.

Така Заварин не е успял да вземе протокол за скъпоструващите си лекарства. А тези, с които разполага ще му стигнат за около седмица.

Въпреки че професор Паскалев подава оставка в момент, в който България е в червената зона на Ковид-19, пациентите завиха, че искат той да се върне в клиниката. Те поискаха и среща със здравния министър

Срещата в здравното министерство се състоя. Резултатът - здравните власти ще организират среща между подалия оставка проф. Паскалев и ръководството на "Александровска болница".

Проф. Паскалев обаче не смята да се връща в "Александровска" болница. Здравното министерство ще организира срещата следващата седмица.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК