Гешев към магистратите: Дарете за закупуване на апарат за плазмофереза

Обръщение на главния прокурор и ръководството на прокуратурата

12.11.2020 | 10:19 Редактор: Радостина Димитрова
Гешев към магистратите: Дарете за закупуване на апарат за плазмофереза

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата изразяват подкрепа за благородната инициатива на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаща инфекция от Ковид-19.

Още в началото на пандемията, много прокурори, следователи и съдебни служители, се включиха в благотворителите кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса.

С увеличаването на заболелите, наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броя на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма, се казва в обръщението.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
хахахаха
преди 3 години
Е,какво дарете ве,я си дайте рушветите за един ден,за 20 апарата ще има!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
така е в България
преди 3 години
дарете !!! нали събрахте пари от Кокаина който изчезна от Полицията..... Сигнализирай за неуместен коментар