Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма

Предстои да се изготви график на желаещите и отговарящи на критериите

11.11.2020 | 10:55 Редактор: Искра Ангелова
Прокуратурата организира кампания за даряване на кръвна плазма

Ръководството на Прокуратурата на Република България призова всички прокурори, следователи и съдебни служители, преболедували Ковид-19 и възстановили се от инфекцията, да подкрепят кампанията по даряване на рековалесцентна плазма.

"Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека заедно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го правим, докато от това има нужда", пише в призива на ръководството на ПРБ, адресиран до административните ръководители на прокуратурите, директора на НСлС и съдебните служители.

В кампанията по даряване на кръвна плазма, съдържаща антитела от преболедували Ковид-19, могат да се включат всички прокурори, следователи, съдебни служители, техни роднини и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Предстои да се изготви график на желаещите и отговарящи на критериите, които ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК