Мъж отстъпи къщата си на многодетно семейство, оставиха му куп дългове

Ивелина, майката на 11-те деца, твърди, че не дължи пари

11.11.2020 | 19:59 Редактор: Юлия Христова

Да пострадаш, опитвайки се да помогнеш. Това се случва с мъж, който е подал ръка на семейството с 11 деца от Русе. Той е предоставил къщата си, а насреща получава дългове и проблеми.

Антон предоставил къщата си напълно безвъзмездно. Просто е искал да им помогне. Накрая оставят и неплатени сметки.

"Платихме тая сметка, платихме и тока и водата, които се бяха натрупали. Токът беше 460 лева, водата 250. Не можеш ти така, независимо, че си нуждаещ се, да постъпваш некоректно, защото това е некоректно постъпване", казва Антон Партинов. 

Екипът ни се свърза и с друг мъж, който се е опитал да им помогне, също е пострадал.  

"В крайна сметка си заминаха без да платят тока, който беше на стойност над 600 лева, после с водата, всичко възлизаше над 750 лева. Това е схема и навсякъде по този начин са минали", разказва Петър Петров.  

В хранителния магазин, близо до къщата, семейство Зартови имат висяща сметка от около 800 лева, разказа Петър. 

"По имота имаше детски стъпки чак по тавана. Предполагам, че леглата им са били на 2 етажа, няма ръбове по стените, няма брави, абе все едно Бейрут вътре. Тоалетната да не ви говоря какво представлява, долу съм пръскал 2 пъти за бълхи. Беше нещо страшно", допълва той.


 
Ивелина е майката на 11-те деца, след като напускат къщата на Антон в момента  живеят в русенското село Николово. Отрече да е оставяла имота в такова състояние, твърди и че не дължи пари. 

"Да, наистина напуснахме този имот, но не и по този начин, сумите не са тези, сумите три пъти се сменяха. Сметките първо бяха 450 лева, сега са 650 лева. Щяхме да предадем ключа, като си оправим последната сметка за ток от 155 лева. Не съм взела абсолютно нищо, разместени са мебелите", казва Ивелина. 

И двамата потърпевши не търсят парите си, само искат да не пострадат и други хора.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
ХХХ
преди 3 години
Чудя се на морала на "адвокат" Николов, който ги защитава и насърчава да :- лъжат;- крадат;- неглижират децата си;- да прелюбодействат;- да набеждават несправедливо... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Съседка
преди 3 години
И аз познавах родителите на мъжа, съседи бяхме в Николово. Бай Тошо, готвача. Много добродушен човечец, а какво им се падна на главата? Двайсе години го браха тоя срам, бог да ги прости с жена му. Колко блъскаха по тая къща в Николов, а сега сина им руши наред, уж ремонти прави. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Бранимир
преди 3 години
А адвока им е Човек на годината, адвокат, който защитава подобни "индивиди" и кръвосмешението като начин на живот. Защото мизерния манталитет не е най-лошото в това семейство. Страшно е просто. Родителите на Красимир се поминаха в началото на годината. От срам. Бог да ги прости. И сестрата на Красимир познавам, съученичка ми беше, толкова свестен човек. Господ да Сигнализирай за неуместен коментар