Възрастна двойка стана поредната жертва на измама с ремонти на покриви

Хората платили тройна цена, а работата дори не била завършена

15.09.2020 | 17:42 Редактор: Ивет Арабова

Бум на измами с ремонти на покриви в Русенско. С Bulgaria ON AIR се свърза поредната възрастна двойка станала жертва на псевдомайстори. Оказва се, че хората платили тройна цена за ремонт, който в крайна сметка дори не бил довършен, а следа от измамниците за момента няма. 

Семейство Цанкови се обаждат на телефон по обява. На място пристигат майстори, които веднага започват работа и събарят част от покрива. Така възрастната двойка била принудена да се съгласи на ремонта. "От първия ден задавахме въпроси - колко ще струва този ремонт, и отговорникът им няколко пъти казва: "Утре ще направя сметка, не се притеснявайте, няма да бъде много пари", разказа Гинка Цанкова.

В крайна сметка, след почти свършена работа майсторите казват на семейството, че дължи 12 500 лева. Вече дали 1 000 лева капаро и договорили да им прехвърлят колата си, семейството трябвало да даде още 10 500 лева.  "Съпругът ми ходи изтегли в тяхно присъствие сума, наложи се да вземем от приятели още 5500 лева, събрахме всички пари и им даваме 10 000 лева", споделя жената. 

500 лева обаче не достигнали. "Този въпросният обаче направи скандал, влезе в къщата, заплаши ме, че ако не дадем тези 500 лева, няма да си тръгнат. Аз се уплаших и той отиде от тези хора, от които взехме пари, да вземе още 350 лева", сподели още Гинка Цанкова. 

Това обаче не стига. Според споразумение, което подписали пред нотариус, хората са дали 8, а не 10 000. Така изнудването продължава. Следа от майсторите вече няма, а семейство Цанкови са подали сигнал в полицията и се надяват измамниците да бъдат заловени. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК