Инициатива събира средства за деца на медици и учители, починали от Ковид-19

Проект "За доброто" цели да осигури стипендия от 500 лв. на месец на децата до тяхното пълнолетие

08.11.2020 | 14:40 Редактор: Георги Камарашев

Инициатива набира средства за подпомагане на децата на медици и учители, загубили битката с коронавируса. 

В трудната битка с Ковид-19 част от героите "на първа линия" не успяха да победят коварната болест. За да подпомогнат техните семейства в тежката ситуация, кампания започна да набира средства. 

"Докато те са на първа линия и се борят на животите на хората, борят се затова децата да бъдат образовани, ние смятаме за редно, че е необходимо като общество да се погрижим за тях и техните деца", заяви Надежда Рангелова, създател на проект "За доброто".

Фондът цели да осигури стипендия от 500 лв. на месец на децата до тяхното пълнолетие. За целта от инициативата изчисляват, че са им нужни около 150 хил. лв. В предишни кампании за борба с коронавируса, с дарения успяват да съберат 1 млн. лв и закупуват маски, защитни облекла и респиратори за над 100 болници в цялата страна. Въпреки това здравните заведения продължават да имат недостиг на ресурс. 

"Според мен основното е липсата на взаимодействие и просто всичко ужасно много се бави. Ние затова направихме първата кампания, защото бяхме сигурни, че държавата не може да реагира в тези срокове, в които ние можем", каза Димитрина Пирова от проект "За доброто".

И защото заедно можем, от проекта призовават: 

"Доброто може да се спаси света. Ако не сме добри едни към друг, ако не си помагаме в такива моменти изобщо защо съществуваме като хора, като вид, като общество?"

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добра е инициативата...колкотоповече хора помагат на засегнати толкова по-добре... Сигнализирай за неуместен коментар