По-строг контрол на паркирането в София, глобите - до 200 лв.

Автомобилите, оставени на аварийни светлини, също подлежат на санкции

04.11.2020 | 14:30 Редактор: Радостина Димитрова

Нов начин за глобяване на неправилно паркиралите шофьори дори и да не присъстват започва в София. Глобите са от 20 до 200 лева.

Проверките и глобите ще са основно за неправилно спрелите водачи, които затрудняват движението на градския транспорт, велосипедистите и пешеходците.

Едно от проблемните кръстовища е това в "Студентски град". А шофьорите често спират там, което блокира движението на градския транспорт. 

В "Студентски град" напоследък се наблюдава наплив на коли от провинцията. Всички шофьори, спрели в кръстовището, получиха от новите неприсъствени фишове. 

"Автомобилът е в кръстовище, набираме му номера, даваме самото нарушение. Какво е то? Намира се в кръстовище – стойността му е 50 лева. След което автомобилът се заснема. Ето го фиша - упоменат е адрес, час, стойността банкова сметка, поставя се на предната чистачка. Глобите са си регламентирани – тротоарът е 50 лева, инвалидно място е 200 лева, неправилно паркиране на маркировка е 20 лева", коментира инспекторът на ЦГМ Стефан Митев.

А глобените шофьори не останаха доволни.

"Всички тези добросъвестни водачи, включително и аз, когато пътувам в чужбина в съседните държави, намираме начин да спрем, защото ще бъдем веднага санкционирани. Тук приемаме нашите улици за бащиния. Изчезването или унищожаването на фиша не отменя глобата", заяви зам.-кметът по транспорт на София Кристиан Кръстев..

Автомобилите, оставени на аварийни светлини, също подлежат на санкции.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК