fallback

Училищен директор: Не е възможно годината да се окаже нулева

Най-добре е да се взимат локални решения, заяви Асен Александров

03.11.2020 | 22:09 Автор: Юлия Христова

Расте ли броят на гимназиите в червените зони? Каква е Ковид формулата на образованието?

Най-доброто решение оттук нататък е да се взимат локални решения. Ще избираме между няколко беди - коя е най-малката. Има училища, в които няма заразени, например в някои училища във Видин. Обединихме се около това, че решенията трябва да се взимат локално. Това каза за "Денят ON AIR директорът на столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Той е на мнение, че на ниво училище също трябва да се локализират нещата. Пример за това било, че може да се карантинира само гимназията или само прогимназията.

"Не трябва да се очаква решение оттук до края на карантината. Не е възможно годината да се окаже нулева. Имаме капацитети за обучение", допълни събеседникът.

650 учители са заразени (в училища и детски градини). Няма достатъчно заместващи учители. Засега обаче не говорим за затваряне на детските градини, посочиха от МОН.

"Миналата седмица в 51-во училище имаше 5 карантинирани паралелки, тази са две. Може да възникне ситуация да избираме за първи-втори клас или да разделим даден клас на части", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според Александров, ако трябвало да се избира, гимназиалният етап се справял най-добре с дистанционното обучение. Били и по-интензивни носители на заразата. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback