Зрелостници и студенти не подкрепят искането на учителите за онлайн обучение

Близо 700 са заразените преподаватели в страната

02.11.2020 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова

Над 70% от учителите искат онлайн обучение, докато зрелостници и студенти се обявяват против него. Може ли да се постигне компромис между учещи и преподаващи?

Близо 700 са заразените учители в страната. Преподавателите се обединяват около искането за продължаване на учебната година в онлайн обучение чрез петиция, която надхвърля 4000 подписа. 

"Не се разбира все още достатъчно ролята на децата в преноса, тъй като много от тях са без симптоми. Те стоят дълго време в затворено помещение без маски, защото ние имаме най-леките мерки, с които се хвалеха нашите лидери. И благодарение на тези най-леки мерки, има най-голямо разпространение", каза учителят Лъчезар Томов.

Студентите по медицина разбират притесненията на преподавателите от присъственото обучение, но смятат, че нуждата от присъствени упражнения е голяма.

"Разбираме и рисковете да има присъствено обучение, но въпреки всичко - смятаме, че е възможно да имаме присъствено обучение, дори да не е в сегашната ситуация, тъй като сега случаите са много повече напоследък. Склонни сме да изчакаме малко, но просто да имаме компенсация за времето, в което не сме били присъствено", коментира Теодора Делчева.

Зрелостниците също са за присъствено обучение в последната година от училищното си обучение. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК