fallback

Премиерът обеща: 15% увеличение на заплатите на служителите на МВР от януари

Другият ангажимент, който поел Борисов, е да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в Ковид кризата

03.11.2020 | 17:38 Автор: Радостина Димитрова

Увеличението на заплатите на полицаите и пожарникарите от догодина ще бъде 15%, това съобщиха представители на синдикат "Огнеборец" след среща с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

По време на преговорите между ръководството на МВР и представители на синдикат "Огнеборец", в разговорите се е включил и премиерът Бойко Борисов, тъй като по това време се е провеждало и онлайн заседание на Министерския съвет, а премиерът е заявил, че ще бъдат предвидени в новия бюджет допълнителни 5%, с които да бъдат увеличени заплатите на всички служители в МВР.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в бюджета за Министерството на вътрешните работи по перо "Персонал" за следващата година, финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%", заяви Венцислав Станков от синдикат "Огнеборец".

Освен това увеличение на възнагражденията, пожарникарите, които работят на първа линия в борбата срещу коронавируса, също ще получат индивидуални награди, както и служителите на полицията. От синдикат "Огнеборец" заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback