Екипи на МВР и частни линейки се включват в борбата с Ковид-19

10 микробуса на пожарната и жандармерията ще транспортират болни от коронавирус

02.11.2020 | 12:48 Редактор: Ралица Братанова

Здравният министър започна спешни проверки на болниците, които отказват да разкрият Ковид легла. В помощ на екипите от Спешна помощ се включват екипи на МВР и частни линейки. 

Микробуси на пожарната и жандармерията ще бъдат използвани за транспорт на болни от коронавирус, ако се наложи. Към момента има 25 коли за дневно дежурство в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в София.

От днес те ще се увеличат с още 10 микробуса, които са осигурени от Министерството на вътрешните работи. Колите са оборудвани за превозване на леките и среднотежките случаи на коронавирус. 

ЦСМП ще получи и 17 нови линейки за Спешна помощ в София. Така за града ще заработят 52 линейки. 

Микробусите, които ще бъдат предоставени за извозване на болни с Ковид-19, ще бъдат управлявани от екипи на МВР - това ще са екипи от Пожарната и Главна дирекция "Жандармерия и специални операции", които имат познания и са изкарали курсове за парамедици.

Те ще бъдат оборудвани със защитни облекла, каквито в момента носят медиците от спешна помощ и лекарите в Ковид отделенията в болниците у нас. Целта е да не се допусне разпространяване на заразата.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 3 години
българската простотия ! Сигнализирай за неуместен коментар