Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

28.10.2020 | 21:38 Редактор: Радостина Димитрова

За първи път тази година приоритет са пенсиите. Така коментира бюджета за 2021 г. депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

"Ако ВМРО и ОП не настояваха, едва ли щяхме да говорим за това сега. Преизчисляването на пенсиите е елемент на справедливост", заяви доц. Михов.

По думите му е логично този бюджет да бъде предизборен, след като изборите са следващата година.

"Това не е бюджетът 2020, когато гледахме спокойно и почти не чувахме това, което става в Китай. Очевидно е, че днес светът изживява събития, които сриват икономики", коментира той и добави, че въпреки дълговете е добре да се възползваме от добрите макроикономики, които целият български народ е изстрадал.

"Това са условия на военно почти изпитание, тези дългове ще са не само за следващото правителство, а за всички нас. Но ако погледнем другите държави, не сме толкова зле", смята доц. Михов.

От думите му стана ясно, че приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година.

Относно парите за отбраната, доц. Милен Михов обясни, че ще бъдат 2 млрд. 

"Съществуващата техника на армията трябва да бъде заменена, колкото и грижи да положи министър Каракачанов за нея", заяви депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че в сектора предстои преглед, който да оформи стабилна военна политика до 2032-2033 година.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
То6ко
преди 3 години
ТОЯ СЕ ВЗЕМА МНОГО НА СЕРЬОЗНО, ВСЯКАШ РАЗБИРА ОТ НЕЩО !? МНОГО Е ЗЛЕ ГОРКИЯ ..... НО ВСЕ СЕ ПОЯВЯВА, ГОВОРИ И НЕ КАЗВА НИЩО СМИСЛЕНО .... Сигнализирай за неуместен коментар