Двама служители на ГДБОП с наказания за операцията на грешен адрес

Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски

28.10.2020 | 17:18 Редактор: Георги Камарашев
Двама служители на ГДБОП с наказания за операцията на грешен адрес

Вътрешният министър Христо Терзийски заяви, че е приключила проверката по повод сгрешения адрес при операция на ГДБОП в ж.к. "Левски". Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в главната дирекция, наложени са им наказания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той обяви също така, че днес е отправил покана към един от синдикатите в МВР за разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите

"И политическото, и професионалното ръководство не сме спирали да водим неформални и формални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните няколко месеца наистина има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог и бих могъл да кажа, че постигнахме добър резултат – промени и в нормативната база, и в чисто финансовия аспект", коментира Терзийски.

Като пример той посочи промяната в закона за МВР за изплащането от 1 януари  на положения извънреден труд на служителите на ненормиран работен ден, което ще струва на държавата над 60 млн. лв. Вътрешният министър уточни, че исканията за увеличение на заплати също се коментират. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК