Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини в София

Според нея засега няма нужда от други мерки, освен разписаните от здравния министър

28.10.2020 | 16:44 Редактор: Ивет Арабова
Фандъкова: Не се налага затваряне на детските градини в София

"Не се налага затваряне на детските градини в столицата", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според нея към момента няма нужда от налагането на допълнителни мерки за ограничаване на епидемията от коронавирус. Фандъкова отново призова за спазване на действащите в момента противоепидемични мерки. 

"Никоя система не може да издържи, ако хората си останат у дома", алармира още Фандъкова и изрази надежда всички граждани да се включат активно в спазването на мерките.

Тя потвърди, че гимназистите преминават към дистанционно обучение за две седмици, както гласи заповедта на здравния министър от късно снощи. Мярката влиза в сила от утре - 29 октомври. Според кмета на столицата не се налагат допълнителни мерки, извън разписаните от проф. Костадин Ангелов, предава БНР.

"Преминаването към дистанционно обучение трябва да се случи внимателно. В детските градини това е изключително неудобство за родителите, но ще реагираме спрямо ситуацията към днешна дата. Не смятам, че има нужда от допълнителни мерки. Ако тенденцията за повишаване продължи, вероятно ще се налага в последствие да се минава на дистанционно обучение и при други ученици. Това трябва да бъде внимателно и постепенно, защото при малките ученици присъствената форма е особено важна", отбеляза Фандъкова.

"В трите многопрофилни градски болници леглата, отделени за Ковид болни, са запълнени, във Втора градска болница е открито допълнително отделение за прием на заразени с коронавирус", посочи Йорданка Фандъкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК