Фандъкова: Мерките в София не са достатъчно строги

По думите ѝ маските на закрито трябва да останат задължителни

27.10.2020 | 15:57 Редактор: Георги Камарашев
Фандъкова: Мерките в София не са достатъчно строги

"Мерките в София още не са достатъчно строги. Важно е да знаем, че от всеки от нас зависи какви ще бъдат. Призовахме студентите да преминат на онлайн обучение. Вчера министърът на образованието даде такава възможност и на директорите на училища. Днес на щаба ще коментираме няколко теми - да дадем по-точни указания на директорите, защото те не са лекари. Според членовете на медицинския съвет, който сформирах, подходът за преминаване към онлайн обучение в училищата трябва да е като този при грипна епидемия - при достигане на определен брой заболели и отсъстващи, който би нарушил учебния процес". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова преди днешното заседание на софийския оперативен щаб.

Градоначалникът подчерта, че е разговаряла с математика на НОЩ проф. Николай Витанов.

"Разговарях с проф. Николай Витанов вчера. Той обеща да приложи своя модел към данните за града и да ни дава информация  за тенденциите и перспективите пред града, за да може да взимаме по-бързо решение за нови мерки", каза Фандъкова.

По думите ѝ маските на закрито трябва да останат задължителни. Кметът допълни, че е отправен апел към работодателите да организират служителите си да преминат на работа от вкъщи, където е възможно. Фандъкова е разпоредила всички общински структури да преминат на такъв режим, а общинските транспортни дружества да засилят дезинфекцията и да се намалят максимално контактите между служителите, за да не спира работата на цели системи в града, съобщи Dnes.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК