Очаква ни топло и дъждовно време

Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса

28.10.2020 | 07:24 Редактор: Георги Камарашев

Днес циклон с център над Гърция ще донесе топло и дъждовно време. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, по Черноморието до 15. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Времето преди обед ще бъде слънчево. Следобед от югозапад ще се заоблачава, с валежи над Тракия. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

Над планините ще има облаци, със следобедни валежи над Рила и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде слаб от юг до 20 км/ч., в ниските части от югоизток - до 20 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще бъдат около 7,8 градуса, а на 1500 м - до 9,10.

В четвъртък валежите ще бъдат често явление у нас, с по-значителни количества, около 30 л/м2, в южните и в източни райони. Ще захладнее. От петък от север ще проникне по-студен и влажен въздух с валежи по Северното Черноморие и над Тракия. В събота и в неделя ще има повече слънце, като в неделя следобед ще има облаци над западните райони. Събота е по-подходящият ден за високопланиниски туризъм. В понеделник и във вторник над Дунавската равнина ще има облаци, а на юг ще бъде слънчево. Дневните температури ще достигат стойности от 13 до 18 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК