Предизвикателство пред столичния "Метрополитен" - над 20 машинисти са заразени

Стаите за почивка се дезинфекцират по няколко начина

27.10.2020 | 17:43 Редактор: Искра Ангелова

Предизвикателство пред столичния "Метрополитен", след като няколко машинисти са дали положителни проби за коронавирус. Има ли опасност подземния транспорт, който превозва близо четвърт милион души всеки ден да спре?

330 машинисти работят в столичното метро. През последните дни няколко над 20 души са поставени под карантина като контактни на дали положителни проби за коронавирус. 

От столичния "Метрополитен" са категорични, че са взети необходимите мерки, за да не се разпространява заразата, а стаите за почивка се дезинфекцират по няколко начина.

"В момента все още успяваме да държим графика. В един момент може да се получи, ако не успеем да ги запазим, да няма кой да кара влака", каза директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

По време извънредното положение броят на пътуващите е намалял драстично - до около 55-60 хиляди души на ден. Сега обаче всеки ден то се ползва от около 250 000 души. 

За да не се събират повече хора във влаковете, се променя графикът в пиковете часове, като са са вкарани 4 допълнителни влака. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК