Високи дървета причиняват щети по покриви в столични квартали

Общината да се намеси, искат потребители в HelpBook.info

26.10.2020 | 15:22 Редактор: Анисия Иванова
Високи дървета причиняват щети по покриви в столични квартали

Срокът за отстраняване на опасни дървета зависи от общината, към която е подадено искане, но това се оказва доста разтегливо понятие. Премахването може да се случи в рамките на няколко дни, но може да се проточи и година-две. Глобите за самоволно изсичане също варират според общините - например в София е от 1000 до 5000 лв., което в повечето случаи спира потенциалните потърпевши да вземат нещата в свои ръце.

Получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за огромно опасно дърво в район "Слатина", което при вятър размества керемидите на кооперацията до него. Според автора то е маркирано за премахване, но това така и не се случило до този момент. Молбата е да бъдат взети мерки, тъй като вече е причинило немалко щети и са се наложили ремонти на покрива.

Със същия проблем се сблъскват живущите в кооперация в район "Подуяне". Високо дърво с огромна корона се е извисило пред прозорците и терасите на няколко етажа. Освен че изцяло закрива слънчевите лъчи, представлява опасност да нанесе материални щети и фатални инциденти.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК