Тимчев: Не знаем къде отидоха парите за Ковид, не дават отговори

Нещата в България са съвсем други от това, което ни казва щабът, заяви депутатът от БСП

22.10.2020 | 21:57 Редактор: Радостина Димитрова

Отчет за изразходването на средствата за Ковид-19 няма, сформираната временна комисия не дава отговори. Това заяви депутатът от БСП д-р Илиян Тимчев в студиото на "Денят ON AIR"

"Голяма част от средствата бяха от дарителски сметки. Беше сформирана временна комисия, която да отчита къде отиват парите, но отговори от нея и до днес няма", отбеляза Тимчев. 

По неговите думи ситуацията в България е различна от това, което представя щабът

"Те казват само данните, а на практика нещата изглеждат по друг начин. Нарушена е връзката между здравните звена в държавата, липсват кадри особено по малките болници, лекарите не знаят как да се справят там", категоричен беше депутатът. 

"Трябва да бъде подобрен планът за Ковид-19. В рамките на 1 месец трябва да го подобрим", добави той. 

Доктор Тимчев определи поведението на управляващите в последните 7 месеца като "самодейност, използваща експерти за спасение на правителството".

"Експертите могат да дадат своите становища за инфекцията, но тези, които са на власт, ще поемат отговорност", подчерта той и добави, че БСП подкрепя медицинските мерки, но не и политическите.

Относно задължителното носене на маски на открито Илиян Тимчев коментира пред Bulgaria ON AIR, че умишлено правителството е конкретизирало заповедта, защото обществото "настръхва" при тази тема".

"Аз редовно казвам на колегите си да носят маска, но това е техен избор, някои от тях са лекари и смятат, че няма полза", заяви социалистът. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК