Красен Кралев откри футболен терен в Габрово

За реализирането на проекта ММС отпуска 235 284 лв.

21.10.2020 | 19:09 Редактор: Радостина Димитрова
Красен Кралев откри футболен терен в Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на футболния турнир, част от спортните ученически игри в община Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Кралев връчи награди на участниците в тази фаза на надпреварата - Националната Априловска гимназия, ПМГ "Академик Иван Гюзелев", ПГТ "Пенчо Семов" и ПТГ "Д-р Никола Василиади".

Спортният министър и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков бяха гости на надпреварата по покана на кмета на Габрово Таня Христова. Състезанието се проведе на обновения футболен терен към спортен комплекс "Христо Ботев". Ремонтът на игрището е финансиран изцяло от Министерството на младежта и спорта по проект на Община Габрово. Стойността на инвестицията е в размер на 238 763, 23 лв, се посочва още в прессъобщението.

Теренът е със стандартни размери, а изкуствената тревна настилка, доставена от Италия, е от най-висок клас и одобрена от FIFA. 

"Нашата цел е да бъдат изградени повече игрища и зали, за да могат младите хора на България да се занимават с любимите си спортове. Теренът тук е с най-високо качество. Подобни тревни настилки използват в детско-юношеските школи на едни от най-добрите отбори в Италия. Нека габровските деца да я ползват с радост и да имат повече футболисти в представителния мъжки отбор на "Янтра", който от този сезон се завърна сред професионалистите", заяви Красен Кралев.

Той отбеляза, че в програмата за изграждане на 27 физкултурни салона в училища в страната е и местната Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади", като вече е сключен договор с изпълнител за изграждането на съоръжението.

За реализирането на проекта ММС отпуска 235 284 лв. Предвижда се изграждането на топлоизолация, смяна на дограмата, газификация на съоръжението, ремонт на съблекалните, санитарните възли, инсталациите и вентилационните уредби. Комплексът се ползва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой. Очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на 2021 година. Министър Кралев се ангажира ММС да осигури пълно оборудване и смяна на подовата настилка в залата по вдигане на тежести.

Красен Кралев посети и стадион "Христо Ботев", като изгледа на живо мача от турнира за Купата на България между втородивизионния "Янтра" и елитния "Черно море" Варна. Той обсъди плановете за реконструкция на лекоатлетическата писта на стадиона. Община Габрово ще кандидатства с проект за финансиране.

Снимки: Пресцентър ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК