Банско се готви за туристи през зимния сезон, отварят PCR лаборатория

Освен по заведенията и хотелите, в ски зоната също се предвиждат строги мерки

20.10.2020 | 17:59 Редактор: Ивет Арабова

PCR лаборатория ще заработи в Банско – това стана ясно на среща между бизнеса и местната власт в курортното градче. Бизнесът не предвижда увеличение на цените през новия зимен сезон. Лабораторията тестове ще заработи до месец- два, когато се очаква и по-сериозен наплив от туристи.

"Предвиждаме изграждане на един център, на лаборатория, където ще се провеждат бързи тестове за коронавирус, PCR тестове. Тези тестове се предвижда да се извършват в рамките на два часа и половина, да не се чака няколко дни", oбясни кметът на Банско Иван Кадев.

Освен по заведенията и хотелите, в ски зоната също се предвиждат строги мерки и контрол - носене на маски в закритите помещения и кабинковия лифт и дезинфекция на помещенията. Въпреки че хотелиери отчетоха отлив на резервации, от туристическия бранш смятат, че сезонът ще бъде успешен.

"Полагаме всички мерки, за да защитим нашите гости, ние сме жив курорт - местните жители си живеят в града и те са отговорни към гостите и семействата си.  Разчитаме на български туристи и на балканските страни, имаме запитвания и резервации и очакваме да ги реализираме", каза Рая Вълкова от Съюза на туристическия бизнес.

Официално зимният сезон в Банско ще бъде открит в началото на декември.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК