Туроператори настояват: Без PCR тестове за украинските туристи

В Бургас пристигнаха първите есенни туристи

18.10.2020 | 15:40 Редактор: Искра Ангелова

Туризъм по време на пандемия. Първата група от 25 украински туристи за есенно-зимния сезон пристигна в Бургас. През октомври за тях са организирани комбинирани екскурзии в България и Истанбул, а през зимния сезон почивки в СПА и ски курорти. 

Туроператори настояват да отпаднат задължителните PCR тестове за Украйна, за да привлече страната ни още туристи.

След близо 20 часа път от Румъния и лека повреда в автобуса, украинските туристи пристигнаха в Бургас. Посрещнаха ги с хляб и сол, а те въпреки умората, се хванаха на хоро с танцьорите от ансамбъл "Странджа".

Туроператорите казват, че от 15 юли до 30 септември са посрещнали 100 000 украински туристи по летните ни курорти. За това време не е имало нито един случай на Ковид.

"За четвърти път през последните два месеца идвам тук и всичко е нормално, така че не се страхувам", коментира Юлия Иринович.

Въпреки мерките, 50% от туристите, записали се за почивка през есента и зимата у нас, са се отказали заради задължителния PCR тест.

"На 1 септември излезе нова заповед на Министерството на здравеопазването и за украинските туристи се въведоха тестове. Тестът е около 45 евро. Това представлява 20% от туристическия пакет", каза туроператорът Иван Кирязов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК