Плахо планираме почивка, интересуваме се от условията за анулиране

Туропeраторите настояват изискването за 14-дневна карантина да отпадне

12.10.2020 | 20:00 Редактор: Юлия Христова

Когато планират почивка, туристите на първо място се интересуват от условията за анулиране на пътуването. А сред най-важните фактори за подновяване на пътуванията в Европа е разработването на ваксина срещу коронавирус. Това сочи проучване на Европейската туристическа комисия сред десетте най-пътуващи нации в Европейския съюз.

Както преди летния, така и за предстоящия зимен сезон българите плахо планират своите почивки. Основните им притеснения са свързани какво се случва, ако дестинацията, която са избрали затвори. 

Заради Ковид-19 Габриела и Христо вече са отложили едно пътуване за Гърция. Намират  за "опасна зона” летищата  и полетите.

Туристите считат, че мерките, които бяха взети като хигиена в хотелите и ресторантите са били на ниво. 

Туропeраторите настояват изискването за 14-дневна карантина, която е задължителна за някои държави да отпадне и пътуванията да стават само с PCR тест. Англичаните сигурно няма да дойдат, но в зимните ни курорти се очакват освен българи и израелски туристи. Вече има запитване за Банско и Пампорово.

От Бургаската регионална туристическа камара предлагат в зимните ни курорти да се приложат част от мерки, които са разработени за Австрия. 

От бранш са категорични, че туризмът  ще излезе от колапс, едва когато ваксината срещу Ковид-19 стане факт. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК