Реформа в образованието: По-малко теория, повече практика

Увеличават часовете по математика и география до 8 клас

19.10.2020 | 13:56 Редактор: Юлия Христова

Повече часове по математика и география да има за учениците. Предметът Информационни технологии пък вече ще изучава от пети клас. Предложението е на просветното министерство, а промените ще засегнат учениците до 8 клас. Предвижда се и олекотяване на учебния материал.

Увеличен хорариум за няколко предмета от областта на природните науки за учениците от 5, 6 и 7 клас. Тази промяна е предвидени за учебната 2021/2022 година. Освен увеличението се предвижда и промяна в учебните планове – намаляване на теорията за сметка на по-голяма практическа насоченост. 

Освен по математика, ще има и облекчения по география за петокласниците и шестокласниците. За учениците от седми клас промени ще има и в учебните планове по физика, химия и биология. Очаква се по-дългите часове да помогнат на децата преди явяването на матури. 

А най-малките споделят, че имат нужда от повече практически знания и умения

От МОН обявиха и предложение за въвеждане на нов предмет - Дигитални технологии и креативност, който да надгради информационните технологии. Очаква се новият предмет също да бъде с половин час повече, за сметка на часовете по чужд език.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да намалят предметите на най-малките, за да могат да имат повече български език и часове за затвърждаване и упражнения, за да могат да правят диктовки и да се научават да пишат. А не само да препускат през материала! Сигнализирай за неуместен коментар