Липса на тротоар: Деца се движат по централна улица в столичен квартал

Преминаването е крайно опасно, алармира потребител в Helpbook

17.10.2020 | 08:00 Редактор: Анисия Иванова
Липса на тротоар: Деца се движат по централна улица в столичен квартал

Хора, пътища и автомобили - ситуацията в София се влошава още преди първия сняг. Това става ясно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info през последните няколко дни.

Наш притеснен потребител описва положението в столичния квартал Дианабад. Ето какво в него: „С този сигнал бих искала да подобря сигурността и възможността за преминаване на пешеходци по улица "Пимен Зографски" в кв. "Дианабад". Улицата е централна за квартала и е пешеходен път към метростанцията на повечето ученици от 55 СОУ.

На посоченото място липсва тротоар от едната страна, а на другия има паркирани автомобили. Това прави невъзможно преминаването на пешеходци и те са принудени да се движат по платното, което допълнително е стеснено от паркирани автомобили. Преминаването е крайно опасно, тъй като липсва видимост - пътят там е в крива. На 50 м от мястото се намира детска градина и голямо училище. Редовно виждам деца, които се движат по платното между движещи се автомобили. Моля за бърза реакция, преди някой да пострада“.

Подобна е обстановка и в Центъра - в близост до НДК липсва пътен знак, който оказва посоката на автомобилния трафик. В резултат на това водачите често правят нарушения, като се движат по трамвайните релси и с тези действия застрашават сигурността на чакащите на спирката.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК