fallback

Славчо Атанасов: Караянчева е почтен и некорумпиран политик

Някои депутати наистина изкопаха дъното, заяви той

15.10.2020 | 22:09 Автор: Георги Камарашев

Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание. БСП и ДПС поискаха оставката ѝ заради уронване престижа на НС. Управляващите отговориха: искането е част от опита за превземане на Кърджали.

Депутатът от НФСБ и бивш кмет на Пловдив - Славчо Атанасов, коментира решението на народните представители.

"Според мен някои депутати наистина изкопаха дъното. Наистина днес имаше много срамни сцени. От атака на депутат за сексуалната му ориентация до открадване на папка - може би затова нашият парламент е на 7% одобрение в момента. Ако се върнем назад в годините, има и по-голямо дъно. Парламентът е имал 5% доверие", заяви Атанасов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му преди избори винаги се стигало до срамни сцени и това не било нещо неочаквано.

"Случаят с Цвета Караянчева е нещо различно. България е малка държава. Караянчева е почтен човек и не е корумпиран политик. Специално много държа на това. Бай Ганьо казваше, че всички са маскари. Не в вярно, има и почтени политици. Имам много врагове в политиката, но никого досега не се е осмелил да каже, че съм корумпиран", каза народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Атанасов подчерта, че политиците трябва да подбират думите си внимателно.

"Инструментариумът на един политик е словото. На ден той произнася хиляди думи. Много често той произнася изречения, които са изключително неподходящи. Това се случва в световен мащаб. Изказването на г-жа Караянчева действително беше неподходящо. Но то беше на партийно събрание все пак", допълни депутатът.

Атанасов уточни, че и световни политици също са правили грешки. Той припомни изказването на американския президент Удроу Уилсън, че за САЩ Латинска Америка е заден двор.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback