Иванов, БСП: Караянчева води парламента към дъното

От ДПС и левицата поискаха оставката на председателя на НС

14.10.2020 | 21:05 Редактор: Ралица Братанова

БСП и ДПС внесоха 96 подписа, с които настояват Цвета Караянчева да загуби поста си

Оставката ѝ е поискана с 5 аргумента -  непознаване на Конституцията и погазване на правилника за работа на НС, непознаване на законодателния процес, незачитане на принципите на прозрачност и публичност в работата на парламента и пето – думи, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията.

"Цялата ѝ дейност, откакто е председател води към дъното тази институция. Беше редно тя сама да направи този ход", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в "Денят ON AIR".

По думите му председателят на Народното събрание упорито се опитва да даде приоритет на изпълнителната власт пред законодателната.

"Очаквам независимите представители и тези, които се виждат като опозиция, да припознаят мотивите ни. Г-жа Караянчева не е човекът, който води България по нейния европейски път. БСП води открита политика в тази посока. Който иска да подкрепи исканията ни, добре дошъл е", заяви Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според него медиите няма да бъдат допуснати в кулоарите на Народното събрание и именно това е причината Караянчева да бъде обвинявана в липса на прозрачност.

Иванов коментира и идеята за създаване на изборна комисия.

"Това е мъртво родена комисия, която няма да даде никакъв резултат. Тя няма да просъществува, никой експерт не иска да има нещо общо", категоричен е депутатът.

Той остро осъди случая със служителите на ГДБОП, които по погрешка нахлуха в дома на българско семейство, и определи поведението им като недопустимо.

Депутатът от БСП бе категоричен, че партията е готова да управлява и ще гради политики от тук нататък, а не новини за разцепление.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК