Отново облачно, дъждовно и ветровито време

Минималните температури ще бъдат от 6 до 10 градуса

14.10.2020 | 07:20 Редактор: Георги Камарашев

Днес ще се заоблачава, а следобед ще завали над Западна България. Минималните температури ще бъдат от 6 до 10 градуса, по Черноморието - до 14. Денят ще започне с облаци над западните части от страната, които бързо ще достигат и до Черноморието. Следобед ще бъде ветровито, като облачността ще бъде значителна, но без валежи.

Вятърът ще бъде свеж от югозапад със скорости до 40 км/ч. Максималните температури ще са от 16 до 24 градуса, в северозападните райони - до 17-18. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще бъде ветровито със значителна облачност. В Пирин следобед ще превали. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде силен от югозапад до 70 км/ч, в ниските части от запад - до 50 км/ч. 

В петък ще се установи дъждовно време, слабо ще захладнее. В Родопите и по Черноморието ще прегърми. В събота западният вятър ще подгони облаците на изток.

В неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад ще бъде слънчево. В понеделник ще има разкъсана облачност и сутрешни мъгли. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК