Helpbook аларма за опасни и изсъхнали дървета в столични квартали

Нужна е превенция и поддръжка, настояват наши читатели

13.10.2020 | 15:17 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook аларма за опасни и изсъхнали дървета в столични квартали

От сигналите, получени в платформата на Helpbook.info, ще обърнем специално внимание на опасните дървета в страната. Добре е да се знае, че трябва да има превенция и когато има опасения, че едно дърво е в лошо състояние и има вероятност да се случи инцидент, трябва да се информират районните власти, органите по пожаробезопасност и гражданска защита, които да реагират.

Надвиснали клони заплашват преминаващи пешеходци в район "Изток" и създават предпоставки за ПТП, тъй като пречат на видимостта на шофьорите, а молбата е израстъците да бъдат своевременно отстранени, за да не се стигне до неприятни последици.

Сигнализираха ни и за друго опасно дърво, което видимо е сухо и при по-силен вятър от него падат клони по главите на минувачите и е само въпрос на време да се срине изцяло върху улицата и тротоара.

По същия проблем ни алармираха от район "Подуяне". Голямо изсъхнало дърво се нуждае от отстраняване, тъй като клоните му са надвиснали над електрическа мрежа, а самото то се намира на детска площадка и в непосредствена близост до жилищен блок. Молбата е да се разпореди изрязването му, тъй като застрашава играещите деца, живущите наоколо и има вероятност за възникване на късо съединение.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК