Тодор Байчев, БСП: Брюксел не може да разреши проблемите ни

Според депутата това би могло да стана единствено чрез гласуване - честно и почтено

08.10.2020 | 21:30 Редактор: Георги Камарашев

"За съжаление Брюксел няма да разреши проблемите ни. Всичко у нас може да се разреши чрез гласуване - честно и почтено."

Това заяви депутатът от БСП Тодор Байчев в ефира на "Денят ON AIR" във връзка с приетата от Европейския парламент резолюция срещу България.

"Конституционният съд се произнесе относно противоконституционните текстове на т.нар. Инстанбулска конвенция. Това гласуване няма правни действия относно България. Всичко е с пожелателен характер, включително и с липсата на върховенство на закона", каза Байчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му нерегламентираното усвояване на средства от ЕС се е превърнало в публично достояние и това е най-важният резултат от събитието в Брюксел.

"Разбра се, че в България се усвояват неправомерно евросредства. Тези пари са нашите вноски, които внасяме в Брюксел. Това са парите и на българския данъкоплатец. Всички мълчат за 29-те милиарда. Ние ще станем свидетели на едно принудително спазване на закона", подчерта социалистът.

Относно предстоящите парламентарни избори, Байчев коментира, че няма яснота кои партии ще влязат в бъдещия парламент. Според него основният въпрос е дали политическите партии, които в момента изглеждат фрагментирани, ще успеят да мобилизират своите избиратели и да привлекат други.

"Ще има изборен хаос и повече грешки при преброяването на протоколите. На предишните избори се видя, че много грешки бяха допуснати по време на ръчното преброяване. Човешкият фактор го има и при машините. Там където има машини, ще се наложи и преброяване от страна на човек", допълни Байчев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК