Патрулки и моторизиран полицай конвоираха крава нарушител по Е-79

Добичето избягало от ферма, преминало и през тунела на главния път

08.10.2020 | 16:27 Редактор: Анисия Иванова
Патрулки и моторизиран полицай конвоираха крава нарушител по Е-79

Две полицейски патрулни коли, моторизиран полицай и екип на "Общинска охрана" конвоирали крава нарушител по Е-79, казаха от областната дирекция на полицията в Кюстендил. За часове добичето е било на пътя при автотунелите, следвано плътно от полицаите, за да не предизвика ПТП, накрая е заведено на безопасно място.

Животното избягало от стадо във ферма от кв. “Ценеви”, на изхода на Дупница в посока Кюстендил. Подплашило се от преминаващите автомобили и хукнало по улиците на града и стигнало до центъра и градската градина.

Около 30 мин. по-късно кравата се озовала на главен път Е-79, при тунелите край Дупница. Дефилирайки между автомобилите, преминала през тунела и се озовала до паметника на барикадите.

След сигнал на телефон 112 две патрулки и един моторизиран полицай поели “охраната” на подплашеното животно.

Инцидентът приключил благополучно, каза говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

"Създавало се е предпоставки за произшествия. Изведена е на безопасно място. Общински служители и полицаи са обезопасили участъка", допълни Табачка, цитирана от БНР.
Собственикът на кравата Атанас Асенов ще отнесе глоба до 100 лв., защото не е опазил животното и то се е движило по главен път Е-79 с риск да предизвика ПТП.

Снимка: БГНЕС