В Белица не спазват правилата срещу Ковид-19, кметът затяга мерките

Забранява се провеждането на масови мероприятия на открито и закрито

07.10.2020 | 17:38 Редактор: Искра Ангелова

Община Белица затяга мерките срещу разпространението на Ковид-19. Със заповед на общинския кмет се забранява провеждането на масови мероприятия на открито и закрито. Извънредните мерки ще са в сила 2 седмици.

След като загуби двама от най-тачените жители – лекарите баща и син Вакльови, община Белица продължава да се бори с последствията от коронавируса. Почти никой в града не спазва правилата.

"Аз се надявах хората малко да се поизплашат, да могат да станат по-дисциплинирани, но уви, това не се наблюдава, даже напротив. Никой изобщо вече не го интересува Ковид, никакви маски не се носят, никакви дезинфектанти не се спазват и напротив, правят се повече и повече публични мероприятия, събират се стотици хора", каза кметът на Белица Радослав Ревански.

Броят на заразените в община Белица е сред най-високите в страната. Според Ревански причината за това са празненствата на открито и най-вече сватбите по селата.

Ето защо всички масови мероприятия ще бъдат забранени за две седмици, а контролът по спазване на правилата – завишен. 

"Болницата в Разлог, която обслужва 4-те общини, в момента капацитетът и е зает на 115%, което означава, че недай си Боже, ако някои има нужда от болнична помощ, просто няма да може да бъде обгрижен", коментира още Ревански.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години