fallback

Дистанционно обучение за две паралелки и двама учители в Шумен

РЗИ-тата са получили критерии от МОН

05.10.2020 | 13:58 Автор: Тодор Петров

Коронавирус бе установен в най-голямото училище в Шумен - СУ "Сава Доброплодни", в което учат 1300 деца, а преподаватели са близо 200. В сградата вече е извършена цялостна дезинфецкия, а от днес учениците от две паралелки, както и двама техни преподаватели, преминават в дистанционна форма на обучение. 

"По предписание на РЗИ са карантинира един клас с 25 ученици, в това число ученикът с положителна проба. И от друг клас – 9 ученици, тъй като тези 9 ученици са били в контакт с болното дете и са посещавали заедно група за целодневна организация на учебния ден. Към днешна дата са карантинирани общо 34 ученици", обясни директорът на СУ "Сава Доброплодни" Мария Костадинова.

В края на миналата седмица Районните здрави инспекции са получили критерии от Министерството на образованието, според които да оценят риска при случаи на коронавирус в дадено училище. 

От МОН вече уточниха, че засега решението е отделни паралелки или отделни училища да превключват на обучение в електронна среда, докато има болни или карантинирани ученици и учители. До цялостно затваряне на училища обаче няма да се стига.

Вижте повече по темата в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback