fallback

Борисов: Недоволни винаги ще има, 460 млн. лв. повече за здраве

Премиерът инспектира нова църква в Габрово

04.10.2020 | 11:58 Автор: Георги Камарашев

Премиерът Бойко Борисов отново на обиколка в страната. Този път дестинацията е Габрово, където министър-председателят пoceти нoвизграден хрaм и язовира в града. Премиерът коментира протестите и пандемията от Ковид-19.

Този път Борисов носеше маска в новоизградения габровски храм. Преди дни РЗИ – Лoвeч cъcтaви aкт нa aдминиcтрaциятa зa нaрушeниe нa прoтивoeпидeмичнитe мeрки при пoceщeниeтo нa прeмиeрa в кaтeдрaлaтa "Cв. cв. Кирил и Мeтoдий" и в чacтнo училищe в грaдa. Тaм Бoриcoв ce рaзхoждaшe бeз мacкa, кoятo e зaдължитeлнa при пoceщeниe нa oбщecтвeни cгрaди. 

Обиколката продължи към язовир "Христо Смирненски", който захранва града. Той беше придружен от вицепремиера Томислав Дончев и кмета на града Таня Христова. Дончев обяви, че язовирът е пълен и няма опасност от безводие, но не така е в Севлиево и селата в района. 

Премиерът коментира протестите, които продължават вече близо три месеца. 

"Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството, значи има демокрация. Ние сме живели във време... сегашните демократи и техните родители буквално ни смазваха. Виц не можеш да кажеш за бай Тошо или за партията - за вицове арестуваха", каза Борисов.

Премиерът коментира пандемията от коронавирус и подчерта, че не се обмисля затваряне на столицата.

"Като гледах как Педро затваря Мадрид, само си представи днес да излезем да затворим София, пълна карантина. Не ни минава през акъла. Ние не затваряме нищо. Напрягаме максимално медицинската система, здравеопазването. Затова 460 млн. лв. повече в новия бюджет за здравеопазването сме заделили, за да може да пазим психическото здраве", заяви министър-председателят.

В разговор с вицепремиера, Борисов коментира и първият телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Джо Байдън, между които се стигна до остри реплики, спор, обиди и нападки. 

"След тоя дебат се успокоих, че всъщност и в България е нормално така да се обиждат хората, щом това го правят там. То беше страшно", каза още Борисов.

Премиерът не пропусна да попита и дали пенсионерите са доволни от 50-те лева, които получават от правителството като помощ във връзка с кризата от Ковид-19. 

Нови 360 млн. лв. пък ще бъдат отделени за двойно увеличение на учителските заплати, заяви още Борисов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback