Велико народно въстание 4: Шествие и молитва пред "Св. Александър Невски"

Протестиращите подготвят акция и пред Европейския парламент в Брюксел в понеделник

03.10.2020 | 21:50 Редактор: Георги Камарашев

Ден 87 на недоволство срещу управлението на държавата и четвърти национален протест, обявен като "Велико народно въстание". Организаторите обявиха, че се очаква в гражданското недоволство да се включат хора от цялата страна.

Демонстрациите протичат спокойно. Хората настояват за оттегляне на цялото правителство и на главния прокурор. Блокирани бяха булевардите "Цар Освободител" и "Дондуков". Граждани има чак до БНБ.

Полицаите носят жилетки антиконфликт. Проверките днес започнаха от лагера на майките от "Системата ни убива". Иззети са неща за укрепване на палатките - колчета и т.н. 

На трибуната говори отец Дионисий. Организаторите заявиха, че ще има шествие "до едно свято място". По-късно стана ясно, че протестиращите ще се насочат към храм-паметника "Св. Александър Невски".

Оставка на площад "Независимост" поискаха и културни дейци. Демонстрантите подготвят акция и пред Европейския парламент в Брюксел в понеделник. И тази вечер има контролно-пропусквателни пунктове - освен на бул. "Мария Луиза", и на ул. "Съборна" и ул. "Леге".

Протестът се развива без напрежение до момента. Демонстрации имаше също във Варна и в Русе. Недоволство имаше и зад граница. В специално видеообръщение хората зададоха въпросите си към българското правителство.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и Христиана Стефанова.

Снимка: Виктор Дремсизов (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Emigrant
преди 3 години
Интересно,че така наречените протестиращи,а за мен пионки на Черепа,БСП ,Мустака и останалите подсъдими олигарси,*** и опикаха всичко свято и българско,но не протестираха и не къртиха руските символи с които е покрита столицата и държавата ни?!Това за стотен път показва,че отвън са сини,зелени,сиви,но отвътре всичките са ярко,руско червени!!Пролича кой и дърпа конците на тая п,асмина!! Сигнализирай за неуместен коментар