Доц. Стойчев: Видях много омраза към мен, в един момент човек прегрява

Това не е първият сблъсък между протестиращите и политолога

03.10.2020 | 19:23 Редактор: Георги Камарашев

В петъчната вечер гости в "Панорама" по БНТ бяха правосъдният министър Десислава Ахладова и политологът доцент Стойчо Стойчев. След края на предаването протестиращите чакаха министър Ахладова, но тя така и не се появи.

Политологът доц. Стойчо Стойчев обаче не успя да избяга от народното недоволство. След предаването "Панорама" той запази мълчание и бързо напусна района на телевизията, а по него летяха яйца.

"Попитах полицаите дали трябва да изляза, какво да направя и те ми казаха: Излизай, излизай, няма страшно, тук са дошли хората да протестират срещу министърката... и в момента, в който излязох от парадния вход на телевизия, те започнаха да ме освиркват, да ме хулят, да ме псуват. Отнесох в гърба няколко удара с яйца. И в един момент на Орлов мост се отказаха да ме гонят. Това са абсолютно непознати за мен хора, които видях толкова много омраза към мен, тя сигурно не е персонална, в един момент просто човек прегрява и иска да си излее някъде гнева. Пак казвам странно, защото нито съм политик, нито съм публична длъжност, нито от мен зависи някой", коментира доц. Стойчев. 

Това не е първият сблъсък между протестиращите и политолога. 

В средата на август Стойчев стана участник в блокадата на кръстовището пред Румънското посолство. В опит да премине през булеварда между него и протестиращите се стигна до словесни сблъсъци.

На живи излъчвания в интернет се видя неприличен жест от негова страна. Именно тази случка може да е и причината за снощните действия на демонстрантите пред БНТ, коментира политологът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
Emigrant
преди 3 години
Гледам колтурниятип с брадичката,дето го интервюирате говори,че са го надхитрили?!Доколкото разбирам надхитряването се състои в това,че не не е могълда се навика на воля в лицето на потърпевшите,които са участвали в някакво предаване в телевизията?!Като изгледах матриала и с каква злоба се деряха участниците, това не може да се сравни даже с делириума на дрогадикт,който е изпаднал в амок поради липса на дрога! Добре е,че ги показвате да се види що за *** са опозициятана управляващите!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
кольо
преди 3 години
по времето на Емелиан Пугачов такива с едно махване на кърпичката ставаха генерали,маршали,доценти,менти дори професори и академици.Към кого са заслугите на този доцент,скъпи мои калинки пожарникарови? Сигнализирай за неуместен коментар