Скандал в парламента, заканиха се да поискат оставката на Симеонов

Заради негово червената депутатка Анна Славова се закани да му поиска оставката

02.10.2020 | 19:06 Редактор: Юлия Христова

Депутатите успяха от втория път да създадат временна комисия, която да разгледа проекта за нова Конституция. БСП бойкотираха идеята и не излъчиха свой представител, а ДПС напусна залата. Днешният пленарен ден беше белязан и от друг скандал. 

С не леката задача да оглави комисията, която ще разгледа проекта за нова Конституция се нагърби, както я наричат - нежното острие в ГЕРБ – Десислава Атанасова.

Междувременно с 87 гласа "за“предложението на Министерския съвет за промени на закона за чужденците в Република България беше прието на първо четене.

По време на дебатите заместник-председателят на НС Валери Симеонов се забърка в сексистки скандал.

Повод за това стана изказване на депутата Надя Клисурска и отправена реплика към нея от  Симеонов. Депутатът от БСП остро критикува предложенията на управляващите и на "Обединени патриотите“ и обяви, че лявата група няма да подкрепи промените в закона, защото социалистите "гласуват с краката си“. Тя визираше, че червените народни избраници или влизат в зала да подкрепят определени законодателни промени, или излизат, когато не одобряват дадени промени. 

"Само маймуните могат да гласуват така“, заяви Симеонов. Заради думите му червената депутатка Анна Славова се закани да му поиска оставката.

"По никакъв начин не съм се опитал да обидя или унизя уважаваната от мен г-жа Клисурска", посочи в отговор той.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
И тоя *** ще си изяде хляба с глупостта и арогантността си...и така трябва ...крайно време е да почнат да ни управляват умни, щедри и добросъвестни хора, а не дребни душици като сегашните... Сигнализирай за неуместен коментар