Заедно, но разделени: Как родители с Ковид-19 опазиха децата си от вируса

Борис и Евгения разделили апартамента си на две

02.10.2020 | 17:43 Редактор: Ивет Арабова

Младо семейство от София с деца преживява трудностите на ковид-заразата. Родителите се разболяват през юни и основната им цел е да не предадат заболяването и на децата си. 

По време на извънредното положение семейството на архитектите Борис Енев и Евгения Ходкевич не се среща с хора, за да предпази едно от трите им деца, което има заболяване на белите дробове. Въпреки строгите мерки, които спазват, се заразяват с коронавирус от първия човек, с когото се здрависват след месеци на дистанция. Разбират за това дни по-късно, когато си правят PCR тест за пътуване, който за тяхна изненада се оказва положителен. 

"Първата реакция беше, че абсолютно е абсурдно това нещо и не е вярно и тестът е грешен. След това в много бърз период човек започва от отрицание с надеждата може би вече сме го изкарали, може би сме на финала или поне по средата. Започва да се опитва да намали ужаса, все едно да се договри със съдбата, че няма да е толкова страшно", сподели Евгения.

В следващите 14 дни на карантина родителите разделят апартамента на две, за да не заразят децата. "Всъщност ние се доближавахме от 2 до 3 метра и в момента, в който трябваше някой да дойде в тази зона от децата, защото тук е кухнята, ние се изтегляхме в другата посока и излизахме на балкона, просто да се спази това нужно разстояние", обясни Борис.

Да живеят заедно, но същевременно разделени е трудно, както за родителите, така и за децата. Първото нещо, което правят след дългата раздяла, е всички заедно да се прегърнат. Въпреки трудното преживяване, Евгения и Борис смятат, че са имали късмет да преболедуват леко вируса и да не заразят децата си. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Оф...много е трудно такова нещо...дано всичко да е наред и в бъдеще за тези хора и за всички нас. Сигнализирай за неуместен коментар