Глас от БСП: Заяждането на дребно пречеше, групата става по-консолидирана

Според Веска Ненчева прекият вот в левицата показал модернизирането в партията

30.09.2020 | 21:18 Редактор: Ивет Арабова

Шестимата народни представители, решили да напуснат БСП, заеха новите си места като независими депутати. Лидерът на левицата Корнелия Нинова поиска те да освободят депутатските банки. Задълбочава ли се разцеплението в БСП?

"Излязохме с позиция, Нинова изрази становището на много организации. Това е естествена реакция и не виждам особена драма. Колегите са избрали свой път. Ако бяха част от Националния съвет, вероятно нямаше да направят тази крачка", каза за "Денят ON AIR" депутатът от левицата Веска Ненчева.

Според нея БСП е заела твърди позиции в политиката и прекият вот на лидер в левицата е показал нейните модернизиране и демократичност. 

"Дългогодишни наши партийни членове, отивайки пред урните, чисто емоционално подхождат, защото някой за пръв път търси мнението им. Това доказа демократичността в партията. При толкова категорични цифри, за каква нелегитимност на избора можем да говорим", обясни Ненчева.

По думите ѝ не може да се твърди, че БСП иска да излезе от ПЕС, тъй като левицата има последователност по позициите в рамките на идеологията на социализма.

"Най-лесно е бягането и обвинението, но не мога да го приема. Не се притесняваме, по-скоро групата на БСП в парламента става по-консолидирана и с повече възможности да работи по поставените въпроси. Заяждането на дребно понякога пречеше по някои от въпросите", подчерта депутатът от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tя добави, че президентът Румен Радев не е дал заявки за създаване на политически проект, така че от БСП нямат притеснения в този аспект.

"Когато в този доклад на ЕК вървят текстове, които са изговорени, написани, прокламирани от БСП в продължение на 4 години, не може да е удовлетворяващо за нас, защото това не е добре за държавата. Направихме 5 вота на недоверие. Опозицията това може да направи и това е силата ни като опозиционна партия - да дадем началните стъпки към това, което всички виждат", посочи Веска Ненчева.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК