България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тодор Байчев: Няма разцепление в БСП

По думите му партията оставала единна

30.09.2020 | 09:30 Редактор: Георги Камарашев

"Няма разцепление в БСП. Нямам опасения относно гласуването. Призовавам членовете на БСП, които вече не са членове, да напуснат парламента".

Това заяви в ефира на "България сутрин" социалистът Тодор Байчев във връзка с последните рокади в партията.

"Не знам защо някои хора подхождат по този начин. БСП остава единна. Прекият избор го доказа. Г-н Добрев поздрави и новите членове на Националния съвет. Мисля, че тук има едно надделяване на егото", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Днес в Народното събрание депутатите разглеждат ветото на президента върху текстовете от Закона за съдебната власт. Народният представител заяви, че още от самото начало БСП били против кариерните бонуси.

"ВСС не трябва да се ползва като трамплин за кариерно развитие. Истински се надявам част от народните представители да преосмислят част от своето гласуване и да подкрепят ветото на президента. Всички са единодушни, че хартиеното гласуване обезсмисля машинното. Няма нужда да се прави ръчно преброяване на машинното гласуване. Няма смисъл да въвеждаме човешкия фактор, където има машини. Трябва да търсим някаква друга форма, с която да върнем доверието на хората в изборния процес и да ги върнем в избирателните урни", каза още Байчев.

Според него референдумите, с които може да се налагат промени в Конституцията, трябва да отпаднат.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК