Протестиращите оставиха торби с боклук пред офиса на агенция "ПИК"

Според издателя Недялко Недялков това е провокация

29.09.2020 | 19:04 Редактор: Георги Камарашев

83-та вечер на протести в столицата - с малко по-различен акцент и нова дестинация на част от демонстрантите. Сборният пункт е бул. "Мария Луиза" 92 в столицата. Това е адресът на агенция "ПИК" на Недялко Недялков и издателството, на което е собственик.

Около 18:00 ч. протестиращите оставиха торби с боклук пред офиса на агенцията. В същия момент имаше и контрапротест от другата страна на офиса.

Недоволството на гражданите срещу редакционната политика на агенция "Пик" избухна преди около месец, когато недоволни направиха жива верига пред Парламента и не позволяваха на репортера Ива Николова да напусне района. Тогава тя бе освиркана и замеряна с яйца. 

Протестиращи от гражданското движение БОЕЦ организираха нова протестна акция пред редакцията на частната медия. Според издателя Недялко Недялков това е провокация. 

"Не искам да ни превръщат в българския вариант на "Шарли Ебдо". То звучи хумористично, разбирате ли? Но поведението, манталитета, законите, съпроводено с реч на омраза, с физически заплахи за убийство на мен, на мои колеги от редакцията. Те целят да се превъплътят в ролята на фундаменталисти, които нахълтват в частна медия, палят, громят, взривяват. Не съм чувал такъв прецедент. Хайде, хубаво ходят пред БНТ, но това е държавна медия, издържана с парите на данъкоплатеца. докато ние се финансираме сами. Какви претенции могат да имат?", каза Недялко Недялков.

Освен негативи, Недялков вижда и позитиви в протестните акции срещу неговата агенция. 

От агенция "ПИК" са изпратили уведомителни писма за протеста до европейския парламент, както и посланиците на всички държави от ЕС в България.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
krassimirraynovsky
преди 3 години
пик и блиц са медии с ясно изразена любов кьм ГЕРБ-еднозначно отразяват новините Сигнализирай за неуместен коментар