Колко ще ни струва едноседмична почивка в Европа след пандемията?

Най-евтино е в Полша, най-скъпо - в Италия

29.09.2020 | 10:26 Редактор: Ралица Братанова
Колко ще ни струва едноседмична почивка в Европа след пандемията?

Едноседмичната ваканция в луксозен хотел из европейските дестинации, до които пътуваме без ограничения, ни излиза най-евтино в Полша.

Това показва справка на "Монитор” в туристическата онлайн платформа hikersbay.com. Най-голяма пачка ще оставим, ако решим да резервираме в 4 или 5-звездните места за настаняване на територията на Италия.

Според данните 7-дневната обиколка из Полша ще ни струва 2 400 лв. или около 4 минимални заплати. За чаша еспресо пък ще броим 6,10 полски злоти (2,70 лв.), което е с около левче повече от цената на кофеиновата напитка у нас.

Разбира се, може да бъдат открити и алтернативни варианти "по джоба на българина”. Офертите показват, че цяла седмица в някои от евтините хотели и къщи за гости в страната ще ни излезе малко под 600 лв. Най-висока цена за престой в луксозни места за настаняване поддържа Италия.

На любителите на разкоша ще им излезе повече от два пъти по-скъпо да почиват на Ботуша, отколкото в Полша. Седем дни в едни от най-добрите хотели ще ни струват 6 200 лв. Бюджетното пътуване обаче ще ни излезе с 5 200 лв. по-малко. За да вечеряме в автентична италианска пицария пък ще оставим малко над петдесетачка.

Сред страните с най-високи цени за хотелско настаняване се нарежда и Белгия, където за седмица, прекарана в бутиков хотел, ще броим пет хилядарки. Макар и бюджетният престой да е на далеч по-ниска цена от луксозния, нашенци все пак се налага да броят по две минимални работни възнаграждения за своите нощувки. За кутия от характерните за страната белгийски бонбони ще платим между 8 и 25 евро.

Освен в страната на шоколада, туристите трябва да разполагат с доста дебел портфейл и в Германия, тъй като настаняването в едни от най-нискобюджетните хотели излиза 1 100 лв. за едноседмичен престой. Луксът ще ни струва още 2 700 лв. За да изпием по кафе в Берлин пък ще платим 1.90 евро.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец