78-и ден на недоволство: Протестиращите замеряха с яйца сградата на ДПС

Движението на "бул. Александър Стамболийски" е блокирано

24.09.2020 | 21:49 Редактор: Георги Камарашев

78-и ден на недоволство. Протестиращите отново се събраха на площада пред президентството с искане за оставка на кабинета и главния прокурор.

Тази вечер обаче демонстрантите се отправиха на шествие към сградата на ДПС. Преди минути по нея полетяха яйца, кофички с кисело мляко и домати. Причината е, че по техните думи - Хамид Хамид - е заявил днес, че подкрепя протестите, но не подкрепя напускането на главния прокурор и исканата негова оставка. Именно по тази причина организаторите решиха протестът да протече по малко по-различен начин. Гражданите настояват за оставка на кабинета и обвинител номер едно. Ще има и четвърто т.нар. Велико народно въстание, не е ясна датата още. То ще бъде под надслов "Лебедово езеро". 

Към момента протестиращите скандират "Мафия" пред сградата на ДПС и да я замерят с яйца на бул. "Александър Стамболийски". Има полицейско присъствие, което охранява събитието. 

Движението на "бул. Александър Стамболийски" е блокирано. Шумът и мирен остава протестът. Освен яйца и кофички с кисело мляко, протестиращите залепиха и стикери по сградата на ДПС.

Снимка: Христиана Стефанова (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК