Заради Ковид-19: Паралелка в Математическата гимназия в Благоевград е под карантина (обновена)

Още един преподавател с Ковид-19 е установен и в Трето основно училище в града

23.09.2020 | 13:38 Редактор: Георги Камарашев

Oще училищни класове в няколко града в страната под карантина. Учениците в тях ще учат дистанционно. А директорите няма да бъдат наказвани, ако в училищата не се носят маски.

Заради заразена дванадесетокласничка в Математическата гимназия в Благоевград под карантина ще бъде поставена паралелката на ученичката. Гимназистите ще преминат към електронна форма на обучение за 2 седмици. Това ще се случи и с 8 паралелки от гимназията по строителство и архитектура в града, където има две заразени учителки.

"Предварително искам да кажа - родители и ученици да бъдат спокойни. Веднага на 22 септември, макар то да беше неучебен празничен ден, персоналът хигиенисти беше повикан и на 22 септември вчера беше направена пълна дезинфекция на цялото училище", обясни директорът на ПГСАГ Марияна Митова.

Още един преподавател с Ковид-19 е установен и в Трето основно училище в града.

"Колегата е начален учител в 3 клас, класен ръководител на 3 г клас. От вчера информацията е, че е с положителен резултат от теста, със симптоми е колегата, което означава, че няма да води класа си, макар и в електронна среда", заяви зам.-директорът на Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград Васил Чолаков.

А 25 деца от детска градина в Русе са под карантина, след положителна проба за коронавирус на учителка. Последният работен ден на 58-годишната жена е бил на 18 септември, а първите ѝ симптоми се появяват два дни по-късно.

"В петък следобед е изпратила дете, което след следобедното спане е преценила, че има нужда от проверка на температурата. Медицинското лице я е измерило и установило, че тя е над 38 градуса и са се обадили на родителите, които са дошли и са взели детето. Освен цялата група деца, другата учителка и хигиенистката също ще останат под домашна карантина. От Регионалната здравна инспекция ще направят тестове на 8 деца от групата, които имат симптоми, както и на още 2 контактни деца", каза директорът на ДГ "Звездица" в Русе Райна Великова.

Освен цялата група деца, другата учителка и хигиенистката също ще останат под домашна карантина. От Регионалната здравна инспекция ще направят тестове на 8 деца от групата, които имат симптоми, както и на още 2 контактни деца.

Още двама учители от столичното 107-мо основно училище са заразени с коронавирус. С тях общият брой на инфектираните педагози там става 5.

В електронно обучение до 2 октомври остават 4 паралелки, заради предишен случай на заразен учител. Учениците от общо 14 паралелки от различни училища във Варна също ще учат дистанционно в следващите две седмици, заради заразени учители. Още деца под карантина има и във Варна. Учениците от общо 14 паралелки от различни училища ще учат дистанционно в следващите две седмици. Това се налага, след като са установени случаи на заразени с коронавирус техни преподаватели.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това ще е нон-стоп така, за всяка паралелка и за всеки учител ли ще има по новина оттук нататък? Ми то само за това трябва да пишете. Сигнализирай за неуместен коментар