Разгорещени спорове в СОС след промени в градския транспорт

Автобусна линия 306 няма да се движи повече

21.09.2020 | 19:40 Редактор: Ралица Братанова

Промените в градския транспорт в столицата доведоха до разгорещени спорове. Временно се закрива нощният транспорт, а автобусна линия 306 няма да се движи повече.

Лили Дончева живее в столичния квартал "Младост". Тя пътува с тролей номер 5 всеки ден по два пъти. Казва, че автобус 306 ѝ липсва, но новината, че тролеят, с който пътува ежедневно ще запази разписанието си, я радва.

Тролей 5 ще запази сегашното си разписание през делниците, а събота и неделя ще има една кола повече. Така интервалът на чакане ще падне от 21-22 на 17 минути. Това гласуваха днес общинските съветници в столичната комисия, след като бе внесено предложение за разреждане на линията, което не бе прието. 

Още едно предложение доведе до разгорещена дискусия. Въвеждането на нова крайградска линия, която да обслужва 4 села, която ще бъде дадена на частен превозвач. 

Според общинския съветник Борис Бонев столичният автотранспорт разполага с достaтъчно автобуси и това е лобизъм. 

В крайна сметка общинските съветници гласуваха новата крайградска линия да бъде разкрита. Всички решенията от заседанието ще станат факт, ако бъдат приети от Столичната община в четвъртък. 

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК