Радев ядосан, налага вето върху промените в Изборния кодекс

"България няма да приеме поредна манипулация", заяви президентът

17.09.2020 | 13:11 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев заяви, че ще наложи вето на промените в Изборния кодекс, които депутатите обсъждат вече втори ден. Според държавния глава промените целят опит за манипулиране на изборите

По думите му темата има и икономически измерения, защото решението на народните представители обезсмисля финансирането на  машините за гласуване. 

"Категорично ще наложа вето на този закон. България вече се осъзнава и мисля, че няма да приеме поредна манипулация на изборния процес", заяви Радев.

В пленарната зала на Народното събрание днес се чуха твърдения, че някои от текстовете ще бъдат прегласувани. От ДПС и БСП пък обявиха, че имат проблеми със системата за гласуване, по конкретно с биометричните данни. Затова те подложиха под съмнение приетите днес текстове във връзка с промените в ИК.

А президентът Радев присъства на тържествената литургия по случай празника на вярата, надеждата и любовта и Деня на София в храма "Света София". Румен Радев поздрави с празника всички българи и подчерта, че София е древен град, кръстопът на култури, и трябва да се развива с уважение към нашата история и с мисъл към хората. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
9 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
не знам защо си прави труда с тея ветота, пак ще му го преодолеят Сигнализирай за неуместен коментар