Радев: Не мога да закрия НСО, действали са по заповед на Караянчева

Според президента проблемът се крие в начина, по който се управлява държавата

17.09.2020 | 12:22 Редактор: Виктория Гетова
Радев: Не мога да закрия НСО, действали са по заповед на Караянчева

Не мога да закрия Национална служба "Охрана" (НСО), това може да стане само със закон. Това каза президентът Румен Радев след посещението си в храм "Света София" по случай празника на града.

В отговор на въпрос за случилото се вчера в сградата на парламента президентът Румен Радев заяви, че отдавна има всички условия правителството да си подаде оставката и е логично да има радикализация на протеста, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

"Когато обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората и протестиращите биват обиждани и неглижирани, дори някои от тях бити, това е нормална реакция. Всяко протакане задълбочава кризата", добави държавният глава.

Служителите на НСО, извели протестиращите майки от сградата на Народното събрание, са изпълнявали указанията на председателя на парламента, припомни още Румен Радев.

По думите му големият проблем не е в НСО, а в начина, по който се управлява държавата и в производството на нефелни и лобистки закони. Когато едно управление не решава проблемите на хората и се крие от тях, хората отиват при това управление.

"Отдавна апелирам за законодателна промяна, която да изчисти основните задачи, обхвата на действие, подчинеността и контрола върху НСО. Това според мен е крайно време да стане", призова още Радев.

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
3 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 3 години
Нсо спазват правила ама Радев не спазва нищо и трябва да се саморазпусне! Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 0
Анна Кемилова
преди 3 години
Резидента трябва да се махне. Вреден е за България. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 0
Онзи
преди 3 години
Чупка,бе СМЕШНК марш на село заедно с крантата! Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 4
АЗ
преди 3 години
Или проблемът е в начина на управление на НСО. Нещо не ви послушаха, а, другарю Радев? Отдавнв са налице всички предпоставки ти д си подадеш оставката, другарю! Сигнализирай за неуместен коментар