Нинова е категоричен победител в изборите за лидер на БСП

Тя е получила над 80 процента от гласовете на социалистите

13.09.2020 | 11:00 Редактор: Ралица Братанова

Корнелия Нинова е получила над 80 процента гласове от прекия избор за председател на БСП. Това съобщиха от ЦИК на партията. В 10:00 часа Комисията по провеждане на избора за председател на партията даде пресконференция в централата.

Кандидатите бяха четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и Валери Жаблянов и Красимир Янков.

Валери Жаблянов има 759 гласа или 1,04%, Кирил Добрев има 7914 или 14,09%, Корнелия Нинова има 43 228 гласа или 81,05%, Красимир Янков има 1118 или 2,01%.

От Централната избирателна комисия за избора обявиха, че всички с право на глас са около 80 900. Получени са над 50 жалби, обявиха от ЦИК, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

Гласували са повече от половината от членовете на БСП, обяви партийната избирателна комисия.

Най-вероятно вътрешната опозиция ще атакува данните за активността, която беше един от най-спорните моменти във вота, тъй като ако бяха гласували под половината от членовете на партията, лидерският спор щеше да се пренесе в конгреса. Той е насрочен за 26 септември и на него ще бъде избран националния съвет на партията.

Вижте още в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ставри
преди 3 години
И Лукашенко е избран с 82 % от избирателите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Тайсън
преди 3 години
НИНОВА ... ЖЕНАТА ХАМЕЛЕОН. ПРЕДИ 1997 Г. БЕШЕ КОМУНИСТКА, ПРЕЗ 1997 Г. СТАНА ДЕМОКРАТ ОТ СДС , ЗА ДА ОКРАДЕ КАКВОТО МОЖЕ , ЗАРАДИ ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НАРЕЧЕНА ОЛТОМАНЦИ ... НАКРАДЕ СЕ ЯКО ... ПОСЛЕ , ИЗНЕНАДВАЩО ПАК СТАНА ...СОЦИАЛИСТКА ИЛИ ЦОЦИАЛИСТКА ... И ТАМ СЕ НАКРАДЕ С ОВЧАРОВ...ДОБРЕ , ЧЕ САМИЯТ СТАНИШЕВ Я УВОЛНИ ДИСЦИПЛИНАРНО ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ ... Е , ТАЗИ ЖЕНА АКО ЖИВЕЕШЕ ТАМ , КЪДЕТО ЖИВЕЕ СИНЧЕТО И , ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ... А , АКО ЖИВЕЕШЕ В КИТАЙ , ДОСЕГА ДА Е ГИЛОТИНИРАНА ... Сигнализирай за неуместен коментар